Jam Dot Power Muffins
2015.10.11. 15:32, sagicas
Lekvárpöttyös Muffin
Hozzávalók:
-
1 1/4 csésze búzaliszt
-
6 evőkanál pirított és kihült egész zabdarabok
-
2 evőkanál juharcukor vagy nádcukor
-
2 1/2 teáskanál alumíniummentes sütőpor
-
1 1/2 teáskanál őrölt fahéj
-
1/2 teáskanál normál sütőpor
-
1/4 teáskanál tengeri só
-
1/4 csésze mazsola
-
1/4 csésze szezámmag
-
1 csésze szójatej
-
2 érett közepes banánok pépelve, összenyomkodva
-
2 evőkanál kukoricaolaj
-
4 teáskanál almás borecet (almaecet)
-
2 teáskanál vaniliakivonat
-
2 evőkanál vegyes ízesítésű lekvár
Elkészítés:
1.) Oszlasd szét a zabot egy tepsi alján és pirítsd közepes hőfokon körülbelül 5 percen keresztül vagy amíg illatos és könnyed arany színű nem lesz. Kanalazd a zabot egy tálba és hagyd kihűlni. A muffisütőtbe rakj papírokat, és a sütőt tartsd melegen (375F).
2.) Egy tál felé tégy szitát, amibe beleteheted a lisztet, cukrot, sütőport, fahéjat, szódabikarbónát és sót, majd szitáld bele az edénybe.
3.) Keverd bele a zabokat, mazsolákat és szezámmagokat a száraz keverékbe.
4.) Egy másik tálba tedd a szójateetj, banánokat, juharszirupot, olajat, ecetet és vaníliakivonatot , és turmixold / keverd/ össze.
5.) A két tál tartalmát öntsd össze, és keverd el, amíg a száraz és folyékony összetevők elkeverednek, majd pihentesd kb 30 másodpercet.
6.) Kanalazzuk a tésztát a muffinsütő rekeszeibe, kb. 3/4-ig töltsd őket, és mindegyik tetéje egy lekvár pöttyöt tegyél. POntosan csináld, különben sütésnél kifolyhatnak.
7.) 16 percig süsd a muffinokat, vagy amíg enyhén barnák és szilárdak nem lesznek. Tűpróbával ellenőrizheted mikor készek (ráragad-e vagy nem a tűre a tészta)
A recept eredeti angol szövege -> ITT